Tankové pivo
představuje nejlepší technický systém pro čepování piva. Postupně se
systém tankoven rozšiřuje do všech restaurací, které čepují některou
ze značek Plzeňského Prazdroje a splňují zároveň technické a další podmínky.
K vývoji dnešních tankoven vedlo Plzeňský Prazdroj počátkem 90. let
několik důvodů. Distribuce a skladování piva ve větším množství než
v klasických sudech přináší významnou úsporu nákladů, a to jak pivovaru,
tak i majitelům restaurací a pivnic.
Ideálním řešením je moderní systém nerezových tanků o objemu 10 hl či 5 hl, ve kterých je pivo uloženo v nepropustném polypropylenovém vaku – tzv. systém bag-in-box. Při používání tohoto systému nepřichází pivo při čepování vůbec do kontaktu se vzduchem, což má pozitivní vliv na kvalitu a trvanlivost nepasterizovaného piva. Nezbytnou podmínkou pro instalaci tankoven je určitá hodnota minimální týdenní spotřeby, při níž je zavedení tankoven vhodné.
Skladování piva
Pro uchování piva v ideálních podmínkách je nezbytný čistý a chladný
sklad bez potravin se stálou teplotou 7°C.
Tlačné plyny
Rozsáhlý průzkum Plzeňského Prazdroje prokázal nesporný vliv technologie
používané při čepování na výslednou chuť a kvalitu piva. Jako nejlepší
technologie pro sudové pivo se ukázala směs technických plynů, a to
CO2 a dusíku v poměru 1:1. Tato směs zajišťuje dokonalou ochranu před
zvětráním piva a podporuje tak jeho trvanlivost. Nejméně vhodné je naopak
používání vzduchových kompresorů. Vzduch, který prochází kompresorem,
může obsahovat různé nevhodné látky, navíc pivo nežádoucím způsobem
okysličuje, pivo tak rychleji stárne a jeho kvalita se snižuje.
Mytí skla
Čistota výčepního zařízení a skla má zásadní vliv na kvalitu podávaného
piva i stabilitu jeho pěny. Mastnota či drobné částečky prachu mohou
negativně ovlivnit nejen vzhled piva, ale především chuťový zážitek
konzumenta.
Čepování piva
Pivo čepované „na hladinku“ je typické hustou krémovou pěnou. Taková
pěna je na rozdíl od suché „čepice“ mokrá a plná piva. Pěna je na povrchu
jemná a rovná, po napití kreslí po stěnách sklenice kroužky, tzv. hladinky.
Správně načepované pivo má mít pěnu hustou, bez větších bublinek.
Teplota
Správná teplota při čepování ovlivňuje nejen chuť piva, ale také jeho
pěnivost. Teplota piva na kohoutu má být zvolena tak, aby zákazník dostal
pivo ve sklenici vychlazené na 6–8 °C. Teplota piva při čepování by
tedy měla být přibližně o stupeň nižší. Při teplotě piva pod 5°C mohou
nastat problémy se sníženou pěnivostí nebo dokonce s chladovým zákalem.
Ochutnejte pivo přímo z tanků, nepasterizovaný Velkopopovický Kozel 11°, čepovaný personálem, který proškolil a certifikoval Master Bartender Jaroslav Učík (mistr ČR a vicemistr světa v čepování piva).
Restaurace Putyka & Worker’s PUB nabízí následující alkholická
a nealkoholická točená piva:
Díky dlouhé úspěšné historii a vynikající kvalitě je Velkopopovický Kozel druhým nejprodávanějším pivem v ČR a nejprodávanější českou pivní značkou ve světě. Světlý ležák Premium opakovaně vítězí v soutěži České pivo mezi světlými ležáky a Zlatý pohár PIVEX 2011 označil Kozla 11° Medium za nejlepší jedenáctku mezi ležáky. V roce 2014 získal Velkopopovický Kozel 11° 3. místo v soutěži České Pivo 2014.
Pivo z těch nejlepších moravských surovin, s unikátním charakterem s výraznou hořkostí.
Moravská jednička typická svou hořkostí, která vyhovuje správným chlapům z drsného kraje. Používá nejkvalitnější pivovarské suroviny z Moravy. Značka s velmi loajálními spotřebiteli na Moravě a ve Slezsku, oslovující nové spotřebitele ve zbytku ČR. Oficiální pivo české hokejové extraligy.
Cider Kingswood je alkoholický nápoj z jablek rostoucích výhradně v sadech.
Obsah alkoholu je vyvážených 4,5 %. Vychutnat si jej můžete čepovaný na led do 0,4l sklenice v některém z našich podniků nebo jej zakoupit ve skleněné 0,4l láhvi.
Pokud je pro vás víno moc silné, pivo moc hořké a limonády moc sladké, možná právě cider pro vás bude to pravé osvěžení.
Nejprodávanější nealkoholické pivo v ČR. Unikátní kvasinky produkují minimum alkoholu a dovolují pivům Birell projít celým procesem kvašení a dokvašování, jakým procházejí klasická česká alkoholická piva. V soutěži České pivo roku 2011 byl již podruhé v řadě vyhlášen nejlepším nealko pivem roku.
Restaurace Putyka & Worker’s PUB nabízí následující
lahvová piva a plechovková piva:
Cider Kingswood je alkoholický nápoj z jablek rostoucích výhradně v sadech.
Obsah alkoholu je vyvážených 4,5 %. Vychutnat si jej můžete čepovaný na led do 0,4l sklenice v některém z našich podniků nebo jej zakoupit ve skleněné 0,4l láhvi.
Pokud je pro vás víno moc silné, pivo moc hořké a limonády moc sladké, možná právě cider pro vás bude to pravé osvěžení.
Moderní, jemně perlivý alkoholický drink, oblíbený zejména mezi ženami. Je vyroben z ječmenného sladu a ochucen přírodními aromaty z citrónu a jablek či brusinek, která v kombinaci se sladovou chutí přinášejí výrazné osvěžení.
Legendární světlý ležák a zakladatel kategorie piv plzeňského typu. Díky 170 let neměnné receptuře, varnímu postupu a umění plzeňských sládků se kvalita plzeňského ležáku i jeho chuťový profil nemění, jak prokázala pravidelná laboratorní srovnání, z nichž nejstarší se datuje do roku 1897
Gambrinus Ochucený je osvěžující míchaný nápoj připravený z výčepního piva Gambrinus a ovocné šťávy bez použití konzervantů a přidaných sladidel. Můžete si jej vychutnat ve třech variantách se skutečnou chutí ovoce: Řízný citrón, Limetka a Bezinka a nově Štavnatý grep.
Svěží pšeničné pivo Fénix s obsahem 4,7 % alkoholu nabízí spotřebitelům lehčí chuť a svěží aroma díky použití pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetky koriandru. Je servírováno v originální sklenici se srpkem pomeranče. Každý si tak svého Fénix může užít po svém – například tzv. na řezníka, kdy se dužina z citrusu vhodí přímo do piva.
Značka byla na trh uvedena v únoru 2012 a je určena všem, kteří v sobě chtějí probudit Fénixe.
Nejprodávanější nealkoholické pivo v ČR. Unikátní kvasinky produkují minimum alkoholu a dovolují pivům Birell projít celým procesem kvašení a dokvašování, jakým procházejí klasická česká alkoholická piva. V soutěži České pivo roku 2011 byl již podruhé v řadě vyhlášen nejlepším nealko pivem roku.
Ochutnejte pivo přímo z tanků, nepasterizovaný Velkopopovický Kozel 11°, čepovaný personálem, který proškolil a certifikoval Master Bartender Jaroslav Učík (mistr ČR a vicemistr světa v čepování piva).
Restaurace Kozlova Putyka nabízí následující alkholická
a nealkoholická točená piva:
Díky dlouhé úspěšné historii a vynikající kvalitě je Velkopopovický Kozel druhým nejprodávanějším pivem v ČR a nejprodávanější českou pivní značkou ve světě. Světlý ležák Premium opakovaně vítězí v soutěži České pivo mezi světlými ležáky a Zlatý pohár PIVEX 2011 označil Kozla 11° Medium za nejlepší jedenáctku mezi ležáky. V roce 2014 získal Velkopopovický Kozel 11° 3. místo v soutěži České Pivo 2014.
Pivo z těch nejlepších moravských surovin, s unikátním charakterem s výraznou hořkostí.
Moravská jednička typická svou hořkostí, která vyhovuje správným chlapům z drsného kraje. Používá nejkvalitnější pivovarské suroviny z Moravy. Značka s velmi loajálními spotřebiteli na Moravě a ve Slezsku, oslovující nové spotřebitele ve zbytku ČR. Oficiální pivo české hokejové extraligy.
Cider Kingswood je alkoholický nápoj z jablek rostoucích výhradně v sadech.
Obsah alkoholu je vyvážených 4,5 %. Vychutnat si jej můžete čepovaný na led do 0,4l sklenice v některém z našich podniků nebo jej zakoupit ve skleněné 0,4l láhvi.
Pokud je pro vás víno moc silné, pivo moc hořké a limonády moc sladké, možná právě cider pro vás bude to pravé osvěžení.
Nejprodávanější nealkoholické pivo v ČR. Unikátní kvasinky produkují minimum alkoholu a dovolují pivům Birell projít celým procesem kvašení a dokvašování, jakým procházejí klasická česká alkoholická piva. V soutěži České pivo roku 2011 byl již podruhé v řadě vyhlášen nejlepším nealko pivem roku.
Restaurace Kozlova Putyka nabízí následující
lahvová piva a plechovková piva:
Cider Kingswood je alkoholický nápoj z jablek rostoucích výhradně v sadech.
Obsah alkoholu je vyvážených 4,5 %. Vychutnat si jej můžete čepovaný na led do 0,4l sklenice v některém z našich podniků nebo jej zakoupit ve skleněné 0,4l láhvi.
Pokud je pro vás víno moc silné, pivo moc hořké a limonády moc sladké, možná právě cider pro vás bude to pravé osvěžení.
Moderní, jemně perlivý alkoholický drink, oblíbený zejména mezi ženami. Je vyroben z ječmenného sladu a ochucen přírodními aromaty z citrónu a jablek či brusinek, která v kombinaci se sladovou chutí přinášejí výrazné osvěžení.
Legendární světlý ležák a zakladatel kategorie piv plzeňského typu. Díky 170 let neměnné receptuře, varnímu postupu a umění plzeňských sládků se kvalita plzeňského ležáku i jeho chuťový profil nemění, jak prokázala pravidelná laboratorní srovnání, z nichž nejstarší se datuje do roku 1897
Gambrinus Ochucený je osvěžující míchaný nápoj připravený z výčepního piva Gambrinus a ovocné šťávy bez použití konzervantů a přidaných sladidel. Můžete si jej vychutnat ve třech variantách se skutečnou chutí ovoce: Řízný citrón, Limetka a Bezinka a nově Štavnatý grep.
Svěží pšeničné pivo Fénix s obsahem 4,7 % alkoholu nabízí spotřebitelům lehčí chuť a svěží aroma díky použití pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetky koriandru. Je servírováno v originální sklenici se srpkem pomeranče. Každý si tak svého Fénix může užít po svém – například tzv. na řezníka, kdy se dužina z citrusu vhodí přímo do piva.
Značka byla na trh uvedena v únoru 2012 a je určena všem, kteří v sobě chtějí probudit Fénixe.
Nejprodávanější nealkoholické pivo v ČR. Unikátní kvasinky produkují minimum alkoholu a dovolují pivům Birell projít celým procesem kvašení a dokvašování, jakým procházejí klasická česká alkoholická piva. V soutěži České pivo roku 2011 byl již podruhé v řadě vyhlášen nejlepším nealko pivem roku.